kokostarlı kek

Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler

kek için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 bardak su Süt

Yukarıdaki için;

  • 1 paket krem ​​şanti
  • 1,5 çay kaşığı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolatalı ganaj için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram çikolata (bitter ve süt ile karıştırılabilir)

Cocostar Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp koyulaşana kadar çırpın.
  2. 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim.
  3. Malzemeler karışana kadar çırpın. 26cm kelepçeli kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  4. Kek hamurunu kelepçeli kalıba dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
  7. Ayrı bir yerde cocostarlı kısmını hazırlayalım😊 krem ​​şantiyi süt ile koyulaşana kadar çırpalım.
  8. Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip karıştırın.
  9. Çikolatalı ganaj için kaynama anında sıvı kremayı alıp içine çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım. Ben yarısını bitter ve sütlü çikolata kullandım.
  10. Soğuyan keki üzerine sütü dökerek ıslatalım.
  11. Hazırladığımız hindistan cevizi karışımını kekimizin üzerine dökelim ve üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  12. Son olarak düzgünce soğuyan çikolata sosumuzu kekin üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  13. Süsleme kısmı sizin zevkinize kalmış, ben artık bu şekilde süslemeyi tercih ettim. Afiyet olsun❤️.

Cocostar Fotoğraflı Kek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir