Kolay Nefis Elmalı Kurabiye

Kolay Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 3 orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (damak zevkine göre arttırılıp azaltılabilir)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı ceviz

Hamur için;

  • 250 gr (1 paket margarin büyüklüğünde) oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı türk kahvesi pudra şekeri
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un (Türüne ve markasına göre değişir, kontrol altına alalım)

Kolay Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle geniş bir tava veya tencereye rendelediğimiz veya robottan geçirdiğimiz 3 adet orta boy elma, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı şekeri koyup ocağa alarak güzelce karıştıralım.
  2. Elmalar suyunu salıp çekene kadar yanmadan orta ateşte karıştırarak pişirelim ve altını kapatarak soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra cevizleri harcın içine karıştırıp hazır bekletelim.
  3. Hamur için; Geniş ve derin bir kaba veya size uygun olan bir kaba un hariç diğer tüm malzemeleri koyup güzelce birlikte yedirelim.
  4. Ardından unu kontrollü bir şekilde koymaya başlayalım, önce bir bardak koyup yoğuralım.
  5. Ardından ikinci bardağı azar azar dökelim ve hamurun elimize yapışıp yapışmadığını kontrol ederek un eklemeye devam edelim. Hamur yumuşak olmalı ama elimize yapışmamalı.
  6. 2 su bardağı un yetmediyse yarım su bardağı unu azar azar ekleyelim. Çok un koyup sert bir hamur yapmayalım ki elimize yapışmasın açarken çabuk dağılıyor 🙂
  7. Malzemeler iyice emilip karışınca hamuru bir hamur yoğurma altlığı veya temiz bir tezgah üzerine alıp iki elimizle tezgah üzerinde yuvarlayalım ve 5 bezeye ayırıp bezelerin her birini merdane ile açıp kenara alalım.
  8. Bir beze alıp alt ve üstünü hafifçe unlayıp merdane yardımıyla olabildiğince yuvarlak açalım sonra 4 e sonra bıçakla 8 e bölelim.
  9. Her üçgenin geniş kısmına soğuyan elmalı harçtan koyup, formdaki gibi yuvarlayalım. Beze bitene kadar bu işlemi tekrar edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri dizelim.
  10. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim ama yine bu süre fırından fırına değişir.
  11. Hafifçe rengini değiştirmesini istiyorum ve kahverengileşecek.
  12. Pişince tepsiden alıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Çay süzgeci ile pudra şekerini eşit ve daha hoş bir şekilde serpebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Fotoğraflı Kolay Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir