Kolay Su Böreği

Kolay Sulu Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka

Sosu için;

  • 1 bardak su Süt
  • yarım bardak su
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Yukarıdaki için ;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta sarısı

içi için;

  • Tam yağlı beyaz peynir (Veya istediğiniz herhangi bir içecek)

Kolay Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. O zaman borcama yufkamızı dizelim.
  3. Diğer hamurdan modüller koparıp içine atalım ve sosun her yerine yayalım.
  4. Aynı şekilde bir bikez daha yapın ve peynir ekleyin.
  5. Üzerine tekrar hamur ve sosu koyun. Peyniri ister ikiye katlayın, ister 1, ben 2 katına koyuyorum.
  6. Yufkayı tamamen soğutun, böreği dilimleyin ve kalan sosu her yerine dökün.
  7. Ardından maden suyunu dökün ve 3-4 saat bekletin (dilerseniz bir gece önceden yapıp dolaba kaldırabilirsiniz)
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.

Yapanlara hayırlı olsun. Çok pratik ve lezzetli bir börekle eminim çok mutlu olacaksınız 🤗🤗

Fotoğraflı Kolay Su Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir