Konut Hamburgeri

Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Karamelize soğan için;

  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Talebe göre;

  • peynir
  • Marul
  • Domates
  • Turşu
  • Hazır hamburger ekmeği (evde hamburger ekmeğinin tanımını da paylaşacağım)

Ev Yapımı Hamburgerin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kıymamızı derin bir kaba alıp rendelenmiş ve suyu süzülmüş soğanımızı ilave edip güzelce yoğuralım.
  2. Yoğurduktan sonra 1 yumurta, galeta unu, ketçap, hardal, tuz, karabiber, kimyonu karıştırıp yoğuralım ve buzdolabında bekletelim.
  3. Dinlenmiş köftelerimizi buzdolabından çıkarıp yapalım ve kızgın tavada kızartalım.
  4. Pişen köftelerin üzerine hamburger ekmeklerimizin üzerini kapatalım ve ılınsın.
  5. Diğer yandan ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı ve şekeri tavaya alalım, soğanlar suyunu bırakıp pembeleşmeye başlayınca tereyağımızı ekleyip kısık ateşte karamelize edelim.
  6. Pişen köftelerin üzerini kaşarla kaplayıp erimesini sağlayalım.
  7. Ekmeğin üzerine ketçap sosu yayıp köfte, soğan, marul, domates vb. olacak şekilde sıralayalım. Deneyecek olanlara kolay gelsin 😉

Ev Yapımı Hamburger Tarifi Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir