Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 rendelenmiş soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Karamelize soğan için;
- 2 soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Talebe göre;
- peynir
- Marul
- Domates
- Turşu
- Hazır hamburger ekmeği (evde hamburger ekmeğinin tanımını da paylaşacağım)
Ev Yapımı Hamburgerin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kıymamızı derin bir kaba alıp rendelenmiş ve suyu süzülmüş soğanımızı ilave edip güzelce yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra 1 yumurta, galeta unu, ketçap, hardal, tuz, karabiber, kimyonu karıştırıp yoğuralım ve buzdolabında bekletelim.
- Dinlenmiş köftelerimizi buzdolabından çıkarıp yapalım ve kızgın tavada kızartalım.
- Pişen köftelerin üzerine hamburger ekmeklerimizin üzerini kapatalım ve ılınsın.
- Diğer yandan ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı ve şekeri tavaya alalım, soğanlar suyunu bırakıp pembeleşmeye başlayınca tereyağımızı ekleyip kısık ateşte karamelize edelim.
- Pişen köftelerin üzerini kaşarla kaplayıp erimesini sağlayalım.
- Ekmeğin üzerine ketçap sosu yayıp köfte, soğan, marul, domates vb. olacak şekilde sıralayalım. Deneyecek olanlara kolay gelsin 😉
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Fotoğraflı