köstebek turtası

Köstebek Turtası Tarifi İçin Malzemeler

kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un

Pastanın ortası için;

  • 3 adet muz (oğlum yemediği için ben eklemedim siz 4-5 tane daha ekleyebilirsiniz)

Keki ıslatmak için;

  • yarım bardak süt

Kreması için;

  • 1 paket tikveş kreması
  • 2 paket krem ​​şanti
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı damla çikolata

Mole Pie Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kek için öncelikle; Yumurta ve şekeri köpürtelim ardından süt ve yağı ekleyip çırpalım. Ardından kabartma tozu, vanilin, kakao ve unu ekleyip tekrar çırpın ve kek hamurunu kelepçeli kalıba dökün.
  2. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  3. Ardından pişen kekin ortasını oyalım ve sütle ıslattıktan sonra muzları ekleyelim.
  4. Ardından kutu krema, krem ​​şanti ve sütü ekleyip iyice çırpın, ardından çikolata parçacıklarını da ekleyip pastanın her yerine yayın.
  5. Daha sonra kekten ayırdığımız modülleri robottan geçirelim üzerine kekimizi eşit bir şekilde yayalım ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim ve servis edelim kekimiz hazır😊🧡

Not: Kelepçeli kalıbınız yoksa dikdörtgen borcama yapabilirsiniz 😊🧡

Fotoğraflı Mole Pie Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir