Porsiyon Köstebek Turtası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- yarım bardak süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
arası için
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı damla çikolata
- 3 muz
Porsiyon Köstebek Turtasının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
Şimdi köstebek pastamızı porsiyonlar halinde deneyelim 🤤.
- Şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın.
- İçine yağlı sütü teker teker ekleyip karıştıralım.
- Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama güzelce yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Krem şantiyi çırpın, içine çikolata modüllerini koyun, karıştırın ve dinlenmesi için dolaba kaldırın.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve ısınmasını bekleyin.
- Yuvarlak kesme kalıbı veya bardak ile kekinizi yuvarlak şekilde kesin.
- Kalan kek modüllerini güzelce soğumaları için kenara alın.
- Kestiğiniz her kek modülünün üzerine krema sıkma torbası veya yemek kaşığı ile birer ölçü koyun.
- Muzları yuvarlak dilimleyip üzerine dizin.
- Çırpılmış kremayı tekrar tepe oluşturmak için muzların üzerine sıkın.
- Kalan ve yeteri kadar soğutulmuş kek modüllerini mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
- Bu un haline getirdiğiniz kek kırıntıları ile kremayı yağladığınız keklerin üzerini kapatın ve soğuması için tekrar buzdolabına koyun.
- Bu durumda bir gece beklemek daha iyi olur. 1 saat sonra da servis edilebilir. Yapanlara şimdiden afiyet olsun hanımlar. Uzun yazıldığına bakmayın yapması çok kısa sürüyor 😉.
Porsiyon Köstebek Turtası Açıklama Fotoğraf Hazırlanışı