Közlenmiş Kapya Biber Çorbası İçin Malzemeler (Beğeneceksiniz)
- 3 adet kapya biber
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1,5 litreye kadar su
- Kırmızı tatlı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- yarım bardak süt
Közlenmiş Kapya Biber Çorbası (Beğeneceksiniz) Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kapya biberleri yıkayıp birkaç derin kesik atıp yağlı kağıt serili tepside 200 derecede fırında közleyin.
- Dilerseniz ocakta da kavurma işlemini yapabilirsiniz 🙂
- Közlenmiş biberleri soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağı ve unu tavaya alıp un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Ardından közlenmiş kapya biberleri ve doğranmış sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Çorbaya gerekli suyun bir kısmını ekleyip iyice karıştırın ve biraz kaynamaya başlayınca kalan suyu ekleyin.
- Baharatları ekleyin ve kaynatın.
- Kaynattıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmesi için blenderdan geçirin.
- Son olarak sütü ekleyip 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun 🤤.
Közlenmiş Kapya Biber Çorbası (Beğeneceksiniz) Fotoğraflı Tarifi