Közlenmiş Kapya Biber Çorbası (Beğeneceksiniz)

Közlenmiş Kapya Biber Çorbası İçin Malzemeler (Beğeneceksiniz)

  • 3 adet kapya biber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 litreye kadar su
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • yarım bardak süt

Közlenmiş Kapya Biber Çorbası (Beğeneceksiniz) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kapya biberleri yıkayıp birkaç derin kesik atıp yağlı kağıt serili tepside 200 derecede fırında közleyin.
  2. Dilerseniz ocakta da kavurma işlemini yapabilirsiniz 🙂
  3. Közlenmiş biberleri soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  4. Tereyağı ve unu tavaya alıp un kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Ardından salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  6. Ardından közlenmiş kapya biberleri ve doğranmış sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  7. Çorbaya gerekli suyun bir kısmını ekleyip iyice karıştırın ve biraz kaynamaya başlayınca kalan suyu ekleyin.
  8. Baharatları ekleyin ve kaynatın.
  9. Kaynattıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmesi için blenderdan geçirin.
  10. Son olarak sütü ekleyip 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun 🤤.

Közlenmiş Kapya Biber Çorbası (Beğeneceksiniz) Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir