krem şanti pasta

Krem Şanti Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket krem ​​şanti (toz halinde kullanılacak)
  • 2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu

içi için:

  • 300 gram lor peyniri
  • bir tutam maydanoz

Yukarıdaki için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • çörek otu

Krem Şanti Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Süt, yumurta ve tereyağı bir karıştırma kabında karıştırılır.
  2. Ardından sıvı yağ, krem ​​şanti, süt, tuz, kabartma tozu, unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. içi için; Süzme peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Lor peyniri tuzsuz ise tuz ekleyin.
  4. Hamurdan küçük modüller alınarak iç malzeme yuvarlak hale getirilir.
  5. Tepsiye yağlı kağıt serilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  7. 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Fotoğraflı Krem Şanti Pasta Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir