kremalı tavuk sote

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 bardak su
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kremalı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavuğumuzu küp küp doğrayıp üzerine toz biber, karabiber, köri, tuz ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştıralım ve 45-60 dakika pişmeye bırakalım. Bekleyelim. Daha sonra tavaya alıp kızartalım, çok kızartmanıza gerek yok. Kızarttıktan sonra bir tabağa alın ve kenara koyun.
  2. Tavaya zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı alıp soteleyelim. Küp doğranmış biberleri ekleyip soteleyin.
  3. Domates salçasını ekleyip kavurun. Şimdi etimizi ekleyelim ve üzerine bir dolu yemek kaşığı unu ekleyip hızlıca karıştıralım.
  4. Ayrı bir kapta krema, süt ve suyu karıştırıp yemeğimizin üzerine dökün, baharatları ekleyin ve kaynamaya başlayınca altını kısıp 12-15 dakika kadar pişirin. Ara ara karıştırarak pişirelim.
  5. Dilerseniz en son ince kıyılmış maydanozu ekleyip sıcak sıcak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗 Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.

Kremalı Tavuk Sote Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir