krep

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 bardak su Süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Uygun bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Ardından sütü, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce çırpın. Ben çırpıcı kullandım siz dilerseniz mikserde kullanabilirsiniz.
  3. Kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.
  4. Uygun bir tavaya az miktarda sıvı yağ alın. Fırça yardımıyla tavaya sürüyorum.
  5. Pankek hamurumuzdan 1 yemek kaşığı alıp tavamıza dökelim.
  6. Göz göz olunca diğer tarafını çevirerek diğer tarafının da pişmesini sağlayalım. Burada ocağın ısısını ayarlamak çok değerli, iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alalım.
  7. Sürülebilir çikolata, pudra şekeri, reçel, bal veya dilediğiniz meyve (ben kivi kullandım) ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🥰.

Fotoğraflı Gözleme Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir