Küçük Kabak Dolması

Mini Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 küçük kabak
  • Zeytin yağı
  • Karabiber
  • Tuz

Pilav dolması için;

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 3 bardak su
  • Zeytin yağı
  • Maydanoz
  • kuş üzümü
  • nar ekşisi
  • kurutulmuş nane
  • öğütülmüş biber
  • Karabiber
  • Tuz

Doldurulmuş Mini Kabak Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabakların başları kapak şeklinde kesilir ve içi temizlenir.
  2. Kabak yıkanır ve zeytinyağı, karabiber ve tuz ile ovulur.
  3. Kabaklar yumuşaması için 20 dakika pyrex’te 200 derecelik fırında pişirilir.
  4. Kabaklar pişerken dolmalı pilav hazırlanır. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.
  5. İsteğe bağlı olarak bu aşamada kavurma sırasında pirince badem ve mantar ilave edilebilir. Ben eklemedim ama siz de deneyebilirsiniz.
  6. Kabakların iç kısımları soğanlara ilave edilerek kavrulur ve pirinç ilave edilir.
  7. Baharatlar ve diğer malzemeler ilave edildikten sonra pirinçler üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirilir.
  8. Fırından alınan kabakların içini doldurun ve 20 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Mini Kabak Dolması Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir