Küçük Pamuklu Çörek

Mini Pamuk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay kaşığı ılık süt
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-6,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket instant maya

Yukarıdaki için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı süt
  • Susam

Mini Pamuk Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, şeker, tuz, yumurta akı ve mayayı koyup 3-4 dakika maya hafif kabarana kadar çırpalım.
  2. Ardından elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin.
  3. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra tereyağını ilave edip hamur hamur tarafından emilene kadar yoğuralım.
  4. Hamur mayalandıktan sonra küçük bezelere ayıralım. Bu sefer onları daha küçük yaptım. 18 beze yaptım. Her bir bezeyi elinizle kare şeklinde açın, kenarlarından katlayın, rulo şeklinde sarın ve ucunu bastırın.
  5. Tüm bezeler bittikten sonra tepsi mayası için yarım saat mayalanmaya bırakın.
  6. Tepsiye maya geldikten sonra üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını yayıp önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fotoğraflı Mini Pamuk Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir