Kuru Közlenmiş Patlıcan

Kuru Közlenmiş Patlıcan için Malzemeler

  • 1 yemek tabağı dolusu yaz renkli patlıcan, soyulmuş ve elma dilimleri halinde kesilmiş ve kurutulmuş
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Közlenmiş Patlıcanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kuru patlıcanları tencereye alın.
  2. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatalım ve süzelim.
  3. Patlıcanlar haşlanırken başka bir tencereye yemeklik doğranmış soğanları alıp üzerine zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Üzerine salça ve pul biberi ekleyip bir iki dakika birlikte kavuralım.
  5. Son olarak haşlanmış patlıcanları ve 3 yemek kaşığı suyu ekleyip bir iki dakika daha kavurun ve ocağı kapatın.
  6. Servis tabağına alıp dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Közlenmiş Patlıcan Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir