Kuskuslu Bulgur Pilavı, Havuç, Paprika Salçası, Yeşil Mercimek

Kuskuslu, Havuçlu, Paprika Salçalı, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavının Tanımı İçin Malzemeler

  • Midyat bulguru, 1 bardak sudan bir parmak eksik
  • 1 çay kaşığı kuskus
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Şerbeti kavurmak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kuskuslu, Havuçlu, Biber Salçalı ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavaya yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı koyup 1 dakika kavuralım.
  2. Daha sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız havuçları koyup bir dakika kavuralım.
  3. Salçayı ekleyip karıştıralım ve suyunu dökelim.
  4. Tuz ve baharatları serpelim karıştıralım kaynayınca yıkadığımız bulguru ekleyip karıştıralım.
  5. Diğer yandan şerbetleri tavada kısık ateşte kızartıp tencereye ekleyelim.
  6. Yeşil mercimekleri ekleyin ve karıştırın.
  7. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Son kez mayalanınca üzerine kuru nane serpip karıştıralım servis tabağına alalım.

Kuskuslu, Havuçlu, Biber Salçalı ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğrafı ve Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir