Kuzu Ciğer

Kuzu Ciğer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kuzu ciğeri
  • 5-6 patates
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • kırmızı biber

Patatesler için;

  • sıvı yağ

Kuzu Ciğeri Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle karaciğerimizin üzerindeki zarı temizleyerek başlayalım.
  2. Daha sonra karaciğerdeki damarları ve sınırları temizleyelim, karaciğeri iri küpler halinde doğrayıp süzgece alıp 20 dakika kanın süzülebilmesi için bekletelim.
  3. Patatesleri soyup ciğerle aynı şekilde iri küpler şeklinde doğrayalım sıvı yağda kızartalım sonra ciğerleri una bulayıp fazla unu eleyip tuz kıvamını ayarlayıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartalım .
  4. Kızaran ciğerleri bir tencereye alıp karabiber, kimyon, kırmızı biberi ekleyip tuzun kıvamını kontrol edelim.
  5. Ardından ciğerleri kızarttığımız sıvı yağdan 2-3 yemek kaşığı alıp güzelce karıştıralım ve 2 dakika demlenmesini sağlayalım. Ciğerimiz servise hazır, afiyet olsun 🥰.

Fotoğraflı Kuzu Ciğer Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir