Kuzu Örtüsü

Kuzu Dürüm için Malzemeler

  • 500 gram kemiksiz kuzu eti
  • 2 kapya ve yeşil biber
  • 2 soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2-3 orta boy domates
  • 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • çok az tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • toz kırmızı biber

Kuzu Kapalı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Etlerimizi, salçamızı, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı bir kaba alıp tuz dışındaki baharatlarla güzelce karıştırıp dinlenmeye bırakıyorum. (10 dk).
  2. Doğranmış kapya biber, yeşil biber ve domatesleri karışıma ekleyip tepsiye diziyorum. Üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte pişiriyorum.
  3. Pişirmeye başlamadan önce tepsinin bir kenarına kaşık koyarsak kapağı rahatlıkla açmış oluruz. Aynı zamanda etin suyunu da kontrol edebiliyoruz.
  4. Bu şekilde en az 30-35 dakika. Pişirilmesi gerekiyor. Sebze aromaları ile kendi suyunda çok lezzetlidir.
  5. Sade pilav ile servis edebiliriz. Deneyen herkese bol şans.

Fotoğraflı Kuzu Örtü Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir