lahana sarması

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 adet doğranmış domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz, dereotu, nane
  • 1’er tatlı kaşığı acı biber, kimyon, karabiber, fesleğen
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı

Üzerinde;

  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Lahana Dürümünün Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Lahanayı önce kenarlardan sonra ortadan 4 parçaya ayıralım kat kat açılacaktır.
  2. Sıcak suda haşlayalım.
  3. İç harcımızı hazırlayalım. Soğanı, sarımsağı ve yeşillikleri ince ince doğrayın.
  4. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzün.
  5. Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım ve lahanalarımızı saralım.
  6. Bir tencereye alıp 2 su bardağı sıcak su, bir yemek kaşığı salça ve zeytinyağı ile karıştıralım.
  7. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Lahana Dürüm Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir