Lahmacun

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

hamur için

  • 2 bardak su
  • 1 bardak su Süt
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un /7-8 su bardağı

iç malzeme

  • 1 kilo yağlı kıyma
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet kapya biber
  • 8 yeşil biber
  • 3 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı su

Lahmacunun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamuru için su, süt, sıvı yağı karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun çok yumuşak bir hamur olmasın 10 dk dinlendirip bezelerini yapın.
  2. Doldurma için. Tüm aletleri robottan çekin.
  3. Maydanozu bıçakla ince ince kıyıp salçayı, baharatları ve yağı ekleyip elimizle karıştıralım.
  4. Son olarak kıymayı ve 1 çay bardağı suyu ekleyip iyice karıştırın.
  5. Mandalina beze büyüklüğünde hamur yapalım
  6. Hamuru hafif unlanmış tezgahta açalım.
  7. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı harç koyun.
  8. Kaşıkla veya elimizle yayıp pişirelim ve harç ve hamur bitene kadar devam edelim. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Lahmacun Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir