Lahmacun

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 8-9 adet lavaş (yuvarlak olanlar)
  • 1 büyük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3-4 adet yeşil sivri biber
  • 3 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçanız ev salçası ile tuzlu olabilir ona göre ayarlayın)

Lahmacunun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğanı dörde bölün, sarımsağı, çekirdeksiz biberi, domatesi ve salçayı robottan çıkarın.
  2. Sebzelere kıyma, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  3. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  4. Büyük fırın tepsilerine yağlı kağıt serin ve tepsilere iki adet lavaş koyun.
  5. Kıymayı lavaşın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.
  7. Lahmacun pişerken diğer lavaşı da kıymalı olarak hazırlayıp aynı şekilde pişirin.
  8. Pişen lahmacunu bir bezin üzerine alın ve üzerini bir bezle kapatın. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Lahmacun Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir