lavaş

Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık su (200ml)
  • 1 çay kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • kadar un

Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Su, süt, yağ, şeker karıştırılır.
  2. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  3. 10-15 dakika dinlendirilen hamur 12 beze yapılır.
  4. Un ile açılır ve tavada pişirilir.
  5. Kurumaması için dizini bezin ortasına koyuyoruz.
    Afiyet olsun.

Fotoğraflı Lavaş Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir