Lazanya

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya yaprağı

Ücret için;

  • 500 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 3 bardak süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yukarıdaki için;

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanyanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tencereye yağı alıp yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip kavuralım.
  2. Kıymayı ekleyip kavuralım.
  3. Yeteri kadar kavrulan kıymaya domates ve sarımsağı ekleyip orta ateşte 5 dakika daha kavuralım.
  4. Üzerine domates salçası ve tuzu ekleyip kavurun.
  5. Üzerine su ekleyip biraz suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Beşamel sos için ayrı bir tencereye tereyağı ve unu ekleyip kavurun.
  7. Ardından sütü yavaş yavaş ekleyelim ve topaklanmaması için çırpıcı ile karıştıralım.
  8. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim puding kıvamına gelince ocaktan alalım.
  9. Isıya dayanıklı fırın kabına önce kıymayı sonra beşamel sosu dökelim ve üzerine yaprakları koyalım.
  10. Tekrar kıyma ve sosu ekleyin ve sos ve kıyma bitene kadar bu işleme devam edin.
  11. Üzeri için kıymayı ve sosu koyalım ardından kaşar peynirini koyalım.
  12. Önceden ısıtılmış 190 derecede 20-25 dakika pişirelim.
  13. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun ☺️.

Fotoğraflı Lazanya Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir