Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet lazanya
İç donanım için;
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 bardak su
- Tuz
Beşamel sos için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Çedar peyniri
Lazanyanın Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Önce kıymayı hazırladım. Soğanı 3-4 dakika kavurup üzerine kıymayı koyup karıştırıyorum.
- Kavrulan kıymanın içine domates, salça ve sarımsağı koyup karıştırdım. Tuz ve su koyup kaynattım. Ocağı kapatıp beşamel sosu hazırladım.
- Sütü un ve tereyağı ile karıştırdım. Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzu ekleyip karıştırdım. Altını kapatıp beşamel sosu küçük kare boy borcama döktüm.
- Üzerine lazanyayı koyup tekrar beşamel sos ve kıyma ile koyup üzerine lazanya beşamel sosu ve kıymayı koyup kat kat döşeyince benimki 5 kat oldu.
- Lazanyam pişmemişti. Aldığınız lazanyanın paketinde kullanım şekli yazıyor sabah hazırlayıp akşam pişirebilirsiniz.
- Hazır olunca yarım saat dinlendirip en az 200 derece alt üst fırına verin. Ben biraz bu şekilde pişirdim. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup pişirdim. Yiyenlere afiyet olsun 😋.
Not: hicran_kitchen instagram sayfamda günlük menü fikirleri ile karşınızdayım, sayfama bekleriz.
Fotoğraflı Lazanya Tarifi