Lazanya

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet lazanya

İç donanım için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bardak su
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çedar peyniri

Lazanyanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce kıymayı hazırladım. Soğanı 3-4 dakika kavurup üzerine kıymayı koyup karıştırıyorum.
  2. Kavrulan kıymanın içine domates, salça ve sarımsağı koyup karıştırdım. Tuz ve su koyup kaynattım. Ocağı kapatıp beşamel sosu hazırladım.
  3. Sütü un ve tereyağı ile karıştırdım. Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzu ekleyip karıştırdım. Altını kapatıp beşamel sosu küçük kare boy borcama döktüm.
  4. Üzerine lazanyayı koyup tekrar beşamel sos ve kıyma ile koyup üzerine lazanya beşamel sosu ve kıymayı koyup kat kat döşeyince benimki 5 kat oldu.
  5. Lazanyam pişmemişti. Aldığınız lazanyanın paketinde kullanım şekli yazıyor sabah hazırlayıp akşam pişirebilirsiniz.
  6. Hazır olunca yarım saat dinlendirip en az 200 derece alt üst fırına verin. Ben biraz bu şekilde pişirdim. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup pişirdim. Yiyenlere afiyet olsun 😋.

Not: hicran_kitchen instagram sayfamda günlük menü fikirleri ile karşınızdayım, sayfama bekleriz.

Fotoğraflı Lazanya Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir