Lebeniye Çorbası (Antep Usulü)

Lebeniye Çorbası (Fıstık Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

‼️Köfte için:

  • ‼️400 gram dana kıyma
  • ‼️2 adet rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
  • ️1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı (kızartma için)
  • ️1 yemek kaşığı kuru nane

‼️Çorba için:

  • ‼️6 bardak su (bardak başına 200ml)
  • ️2 yemek kaşığı pirinç
  • ️1 su bardağı haşlanmış nohut

‼️Giyinmek için:

  • ️1,5 su bardağı yoğurt
  • ️2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • ️1 su bardağı su️
  • 2 kaşık et suyu

Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle köfte için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve küçük yuvarlak toplar haline getirin.
  2. 6 su bardağı su ve pirinci bir tencereye alıp kaynatın.
  3. Pirinç yumuşayana kadar pişirin.
  4. Şimdi bir bardak haşlanmış nohut ekleyin.
  5. Bu sırada köfteleri tereyağında kızartıp naneyi ekleyin.
  6. Başka bir kapta yoğurt, un, limon suyu, su ve 2 yemek kaşığı çorba suyunu ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
  7. Baharatları çorbaya ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  8. Kızaran köfteleri çorbaya ekleyip servis edebilirsiniz.

Lebeniye Çorbası (Fıstıklı) Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir