Limonlu Kek

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Küçük bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon suyu
  • 1 portakalın suyu
  • Portakal ve limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1,5 su bardağı un

üstüne sos

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır

O kadar yumuşak ki anlatamam. Limon ve portakal kokusunun verdiği bir lezzet bu kadar hoş olamaz. Bu fiyata bir baht verin derim. Şimdiden afiyet olsun ☺️.

  1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri yeterince çırpın. Köpük köpük olunca diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Her şeyden önce, sıvılar.
  2. Ardından vanilya şekerini ve ardından limon ve portakalın kabuklarını el çırpıcısı ile ekleyin ve köpüklerini söndürmeden yavaş yavaş karıştırın.
  3. Son olarak kabartma tozu ve unu yavaş yavaş eleyin ve unu bir çırpma teli ile ekleyin.
  4. Kek kalıbını yağlayın ve şerbet tarafına eşit şekilde dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. İlk 15-20 dakika fırını hiç açmayın yoksa kek olur.
  6. Pişen keki soğumaya bırakın.
  7. Üzerine dökeceğimiz limonlu sosu hazırlayalım. Pudra şekerini bir kaba alıp limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
  8. Eğer koyu bir kıvam istiyorsanız biraz daha pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Hafif ekşimsi bir tadı vardır, istemeyenler kullanmamalıdır. Herkesin zevki farklıdır.
  9. Soğuyunca keki servis tabağına alın ve hazırladığınız sosu üzerine dökün. Dökmek istemeyenler için. Kabuğun üzerine biraz limon kabuğu rendesi çok güzel oluyor.
    Bal şekerinin tadını çıkarın.

Fotoğraflı Limonlu Kek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir