limonlu kurabiye

Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram un
  • 120 gram şeker
  • 110 mi sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Organik limon suyu ve kabuğu veya organik limon kabuğu yerine 1 pk limon şekeri

Bu hariç:

  • Toz şeker

Limonlu Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir kasede yumurtaları, vanilya şekerini, limon kabuğu/limon şekerini, limon suyunu, şekeri ve yağı çırpın.
  2. Ardından un, mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Hamur yapışkan.
  4. Şimdi kaseyi streç filmle kapatın ve yaklaşık 1 saat buzdolabına koyun.
  5. 1 saat sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve üzerlerine pudra şekeri serpin.
  6. Topları bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik üst ve alt sıcaklıktaki fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  7. Lütfen 12. dakikadan itibaren bronzlaşmaya dikkat ediniz.
  8. Bisküvileri fırından çıkarın, soğumaya bırakın ve ardından afiyetle yiyin.

Fotoğraflı Limonlu Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir