Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram un
- 120 gram şeker
- 110 mi sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 vanilya şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Organik limon suyu ve kabuğu veya organik limon kabuğu yerine 1 pk limon şekeri
Bu hariç:
- Toz şeker
Limonlu Kurabiye Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Bir kasede yumurtaları, vanilya şekerini, limon kabuğu/limon şekerini, limon suyunu, şekeri ve yağı çırpın.
- Ardından un, mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın.
- Hamur yapışkan.
- Şimdi kaseyi streç filmle kapatın ve yaklaşık 1 saat buzdolabına koyun.
- 1 saat sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve üzerlerine pudra şekeri serpin.
- Topları bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik üst ve alt sıcaklıktaki fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
- Lütfen 12. dakikadan itibaren bronzlaşmaya dikkat ediniz.
- Bisküvileri fırından çıkarın, soğumaya bırakın ve ardından afiyetle yiyin.
Fotoğraflı Limonlu Kurabiye Tanımı