Lokum Üzeri Etli Kuru Fasulye

Etli Fasulyeli Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su kapsayacak şekilde

Lokum İçin Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir gece önceden ıslattığımız fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  2. Öte yandan etimizi haşlıyoruz, bir çay bardağı su ile ete biraz baharat katabiliriz.
  3. O zaman hazır fasulye ve et için hazırlıklar başlasın 😊
  4. Hemen soğanları küp şeklinde doğrayıp tavada kızartıyoruz.
  5. Ardından domates salçasını ekliyoruz.
  6. Bir iki dakika kavurduktan sonra önce etleri ekleyip güzelce karıştırın 🥰
  7. Son olarak içine fasulyeleri ve suyumuzu ekliyoruz, tuzu kaybolup kapağını kapatıyoruz ve kaynadıktan sonra altını kısıp yavaş yavaş kaynamaya bırakıyoruz. 15 – 20 dakika yeterlidir. Şimdiden afiyet olsun 😊

Etli Fasulyeli Lokum Tanımı, Fotoğraflı Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir