Lokum Üzerine Nefis Şekerpare Tatlısının Tarifi

Lokum Üzerine Lezzetli Şekerpare Tatlısının Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbet için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 bardak su
  • birkaç damla limon suyu

Yukarıdaki için;

  • Fındık çekirdeği

Leziz Şekerpare Tatlısının Lokum Üzerine Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın.
  2. Kaynayınca altını kısın, içine limon suyunu sıkın, 6_7 dakika pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın.
  4. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip unu eleyerek azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlanmış büyük yuvarlak bir sürahiye aralıklarla dizin.
  6. Fındıkları ortasına batırın ve 180 derece fırında 30_35 dakika kızarana kadar pişirin.
  7. Ocaktan alıp soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin.
  8. Şerbeti biraz dinlendirip servis yapın.

Lokum Üzerine Leziz Şekerpare Tatlısının Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir