Lor Peynirli Börek

Lor Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak su Süt
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 bardak sudan 2 parmak eksik yağ
  • 2 yumurta (1 sarısına)
  • şöhret

İç harç için;

  • 1 su bardağı süzme peynir
  • 1 tutam maydanoz

Yukarıdaki için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Lor Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya eklenir ve maya aktifleşene kadar beklenir.
  2. Diğer malzemeler de eklenir ve yoğurulur.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır ve havana konur.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  5. 180° fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Bu pratik böreği deneyenlere afiyet olsun 😊.

Fotoğraflı Lor Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir