Malaga Kek

Malaga Turtası Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 1 adet hazır kakaolu pandispanya
  • 8 muz
  • Fındık Çatlağı

Kreması için;

  • 3,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade krem ​​şanti

Ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 200 gram bitter veya sütlü çikolata (karıştırabilirsiniz)

Malaga Pastası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Vanilin ve krem ​​şanti hariç krema için gerekli malzemeleri tencereye alın.
  2. Koyulaşana kadar karıştıralım. 1-2 kaynatıp kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  3. İçine vanilya ve krem ​​şantiyi ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
  4. Ganaj için; Kremayı ısıtalım. Ocağı kapatıp çikolataları ekleyin ve erimesini sağlayın. Soğumaya bırakalım.
  5. Keki uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin. Ortadan kesip 8 modül elde edelim.
  6. Muzları ikiye bölelim. Üzerine önce kremayı sonra muzları sürelim.
  7. Kenarlarından akan kremalı muzları kaymaması için yapıştıralım.
  8. Teli fırın tepsisine dizelim.
  9. Üzerine kekleri koyup çikolataya batıralım.
  10. Dikkatlice bir tabağa alıp kenarlarına fındık kırıntısı sürelim.
  11. Bu durumda buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Afiyet olsun ☺️

Not: Pastayı tek modül yapmak isterseniz malzemeleri ikiye bölebilirsiniz.

Fotoğraflı Malaga Kek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir