Mantarlı Erişte Pilavı

Mantarlı Noodle Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 6-7 kültür mantarı
  • 400 ml bardak erişte
  • sıvı yağ
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bu

Mantarlı Noodle Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğanı ve kapya biberi küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alın.
  2. Yumuşadıktan sonra tekrar ince doğranmış mantarları ekliyoruz.
  3. Suyunu saldıktan sonra şehriye ve tereyağını ekleyip kavuruyoruz. Ben renk değişimini sevmediğim için çok kızartmadım. Arzu ederseniz eriştenin yarısını öne koyup diğer yarısını da renk aldıktan sonra ekleyebilirsiniz.
  4. Hafif kavurduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ölçtüğümüz bardakla 1-2 ölçü kaynar su ekleyip daha sonra suyunu çekmesi için bırakıyoruz ve ardından demlenmeye bırakıyoruz.
  5. İyice mayalandıktan sonra yapışkan hali kaybolacak ve pütürlü olacaktır.

Mantarlı Erişte Pilavı Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir