Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 portakal
- 1,5 su bardağı toz şeker + yarım çay bardağından 1 parmak fazla toz şeker
- Yarım bardak portakal suyu
- 1 tutam limon tuzu
Portakal Reçelinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- İlk olarak 2 adet portakalın kabuklarını soyuyoruz.
- Soyulmuş portakal kabuklarını küçük parçalar halinde doğruyoruz.
- Tencereye alıp portakal kabuklarını kaplayacak kadar su doldurup kaynamaya bırakıyoruz.
- 10 dakika kaynayan portakallarımızın suyunu döküp tekrar çeşmeden su ekleyip tekrar kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu kaynayan suyu tekrar döküp üzerine tekrar su döküyoruz. Bu işlem her zamanki gibi 3-4 kez sürer, bu sizin portakalınızdan farklı olabilir.
- Portakal kabuğunun tadına bakıyoruz, yumuşamış ve acılığı gitmişse suyunu döküyoruz.
- Tencerenin dibine portakal kabuklarını döküp üzerine toz şekeri döküyoruz.
- Daha sonra üzerine halka şeklinde dilimlediğimiz portakalları diziyoruz.
- Yine toz şekerin üzerine portakal kabuklarını ve halka halka dilimlediğimiz portakalları koyuyoruz.
- Orta ateşte pişmesine izin verin.
- Kaynayan ve koyulaşan reçelimizin altını kısıp yarım su bardağı portakal suyunu ekliyoruz.
- Son olarak biraz daha kıvam alan reçelimizin üzerine bir tutam limon tuzu ekliyoruz.
- Biraz sert olabilir, bu sizi korkutmasın.
- Daha sulu bir kıvam istiyorsanız yarım su bardağı portakal suyu ekleyebilirsiniz.
- Soğuyan reçelimizi kavanoza döküp saklayabilirsiniz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍊🍊.
Fotoğraflı Portakal Reçeli Tarifi