Marmelat

Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 portakal
  • 1,5 su bardağı toz şeker + yarım çay bardağından 1 parmak fazla toz şeker
  • Yarım bardak portakal suyu
  • 1 tutam limon tuzu

Portakal Reçelinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak 2 adet portakalın kabuklarını soyuyoruz.
  2. Soyulmuş portakal kabuklarını küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  3. Tencereye alıp portakal kabuklarını kaplayacak kadar su doldurup kaynamaya bırakıyoruz.
  4. 10 dakika kaynayan portakallarımızın suyunu döküp tekrar çeşmeden su ekleyip tekrar kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Bu kaynayan suyu tekrar döküp üzerine tekrar su döküyoruz. Bu işlem her zamanki gibi 3-4 kez sürer, bu sizin portakalınızdan farklı olabilir.
  6. Portakal kabuğunun tadına bakıyoruz, yumuşamış ve acılığı gitmişse suyunu döküyoruz.
  7. Tencerenin dibine portakal kabuklarını döküp üzerine toz şekeri döküyoruz.
  8. Daha sonra üzerine halka şeklinde dilimlediğimiz portakalları diziyoruz.
  9. Yine toz şekerin üzerine portakal kabuklarını ve halka halka dilimlediğimiz portakalları koyuyoruz.
  10. Orta ateşte pişmesine izin verin.
  11. Kaynayan ve koyulaşan reçelimizin altını kısıp yarım su bardağı portakal suyunu ekliyoruz.
  12. Son olarak biraz daha kıvam alan reçelimizin üzerine bir tutam limon tuzu ekliyoruz.
  13. Biraz sert olabilir, bu sizi korkutmasın.
  14. Daha sulu bir kıvam istiyorsanız yarım su bardağı portakal suyu ekleyebilirsiniz.
  15. Soğuyan reçelimizi kavanoza döküp saklayabilirsiniz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍊🍊.

Fotoğraflı Portakal Reçeli Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir