Mayalı Börek

Mayalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta (biri üzeri için)
  • 4 bardak su (ılık)
  • 9-10 su bardağı un
  • 1 tabak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı siyah susam

Mayalı Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yaş mayaya 1 su bardağı ılık su ekleyip mayamızı aktive ediyoruz. 10 dakika bekliyoruz.
  2. Ardından 2 yumurtayı ekliyoruz. 3. Yumurtanın beyazını ekleyin ve sarısını üzeri için başka bir kaba alın.
  3. Yağ, tuz, kalan 3 bardak suyu ekleyin.
  4. Son olarak unumuzu ölçülü bir şekilde azar azar ekliyoruz, hamurun kıvamı ele yapışan kıvamda (orta kıvamda) olmalıdır.
  5. Hamur kıvamını aldıktan sonra kapağını kapatıp bir sofra bezine sarıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Fermente olduktan sonra elimize biraz yağ sürerek elimize yapışmasını engelleyebiliriz istediğimiz şekle getiriyoruz ben içine örgü peynir koyuyorum. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  7. Ardından 200 derecede pişiriyoruz, afiyet olsun.

Fotoğraflı Mayalı Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir