Mayalı olduğu sanılan Peynirli Börek (kahvaltılık ve yağ çekmez)

Mayalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler (Kahvaltılık ve Yağsız)

  • 2 küçük yumurta
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yaklaşık 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küçük kase kaşar ve beyaz peynir karışımı (istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • 1 tutam maydanoz

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Mayalı Olduğu Düşünülen Peynirli Börek (Kahvaltılık ve Ara vermeden) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumurta, süt, elenmiş un, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanozu bir kaba alın. Biraz yoğurarak toparlanıyor.
  2. Daha sonra tezgaha un serpilir ve hamur düzgün bir şekilde toplanır. Hamurun üzerine biraz un serpilir ve merdane ile 1 cm kalınlığında açılır.
  3. Hamuru bir bardak su ile kesin. Kalan hamur tekrar açılır ve bire bir olacak şekilde kesilir.
  4. Küçük bir tavaya hamuru kaplayacak kadar sıvı yağ alın. Isınan yağa hamurlar atılır. Ocağın altı orta ateşte olmalı ve çok sıcak olmamalıdır. Hamur kabarmaya başlayınca çevirin.
  5. Önlü arkalı çevrilerek kızartılır. Kağıt havlu bir tabağa serilir. Hamur fazla yağ çekmediği için hızlıca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🥰.

Mayalı Olduğu Sanılan Peynirli Ekmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir