Mayasız Börek

Mayasız Böreğin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Yukarıdaki için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yağ

İç harç için

  • 4 adet haşlanmış patates (Dilediğiniz havan, peynir vb. kullanabilirsiniz)

Mayasız Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce yoğurt ve yağı pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Hamur ele hafifçe yapışmalıdır.
  3. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda açalım içine haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri koyup kapatıp yuvarlayalım.
  4. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyorum.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 🧡

Fotoğraflı Mayasız Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir