Mayasız Peynirli Börek (Dışarı Çıtır İçi Yumuşak)

Mayasız Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler (Dışarı Çıtır İçi Yumuşak)

  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 kapya biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru açmak için)
  • kadar un

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Not: Tuz oranını peynirlerin tuzuna göre ayarlayın. Ben tuz eklemedim.

Mayasız Peynirli Börek (Dışarı Çıtır İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Geniş bir kaba un ve yağ hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım. Çok fazla un yapmayın.
  3. Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamurumuzu toparlayalım.
  4. Tezgâhı hafif unlayıp hamurun üzerine yağlı kağıt serip merdane ile açalım.
  5. İstediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
  6. Dikdörtgen çubuk şeklinde kestim.
  7. Uygun bir tavaya yağı koyup yağı kızdıralım.
  8. Ocak ayarını çok yüksek olmayacak şekilde düşürelim. 9’dan 7’ye düşürdüm.
  9. Sık sık çevirerek yanmadan pişmesini sağlayın.
  10. Mutfak peçeteleri serili bir tabağa alalım. Sıcak servis edelim. Deneyecek olanlara bol şans.

Mayasız Peynirli Börek (Dışarı Çıtır İçi Yumuşak) Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir