Mayasız Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler (Dışarı Çıtır İçi Yumuşak)
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 kapya biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru açmak için)
- kadar un
Kızartmak;
- sıvı yağ
Not: Tuz oranını peynirlerin tuzuna göre ayarlayın. Ben tuz eklemedim.
Mayasız Peynirli Börek (Dışarı Çıtır İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Geniş bir kaba un ve yağ hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım. Çok fazla un yapmayın.
- Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamurumuzu toparlayalım.
- Tezgâhı hafif unlayıp hamurun üzerine yağlı kağıt serip merdane ile açalım.
- İstediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
- Dikdörtgen çubuk şeklinde kestim.
- Uygun bir tavaya yağı koyup yağı kızdıralım.
- Ocak ayarını çok yüksek olmayacak şekilde düşürelim. 9’dan 7’ye düşürdüm.
- Sık sık çevirerek yanmadan pişmesini sağlayın.
- Mutfak peçeteleri serili bir tabağa alalım. Sıcak servis edelim. Deneyecek olanlara bol şans.
Mayasız Peynirli Börek (Dışarı Çıtır İçi Yumuşak) Açıklamalı Fotoğraflı