Mercimek çorbası

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük uzun havuç
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1,5 su bardağı kırmızı/sarı mercimek
  • 6 su bardağı ılık su (isteğe göre et suyu da kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal

Yukarıdaki için;

  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Mercimek Çorbasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Derin bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  2. İri doğranmış soğanları biraz kavurun (koyu bir çorba istiyorsanız 1 yemek kaşığı un ilave bazında unun kokusu çıkana kadar kavurun)
  3. Ardından sırasıyla; İri doğranmış havuç ve patatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
  4. Bol suda yıkayıp süzdüğünüz tuz, karabiber, zerdeçal ve mercimekleri ekleyip karıştırın.
  5. 6 bardak su ekleyin, patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar 30 dakika pişirin.
  6. Çorba piştikten sonra blenderdan geçirip 5 dakika daha pişirin.
  7. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırın, toz kırmızı biberi ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın.
  8. Servis yaparken çorbanın üzerine gezdirin.

Fotoğraflı Mercimek Çorbası Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir