Mercimek Etli Köfte ve İrmiksiz İçli Köfte

Mercimek Etli Köfte ve İrmiksiz İçli Köfte İçin Malzemeler

iç malzeme

  • 400 gr kıyma
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz karabiber pul biber kekik
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

köfte için malzemeler

  • 5 su bardağı bulgur ile köfte
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Kekik
  • 3 su bardağı yoğurmak için su

Mercimek Etli Köfte ve İrmiksiz İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle mercimekleri haşlayıp fazla suyunu süzelim.
  2. Kıymayı, soğanı, sarımsağı kavurup mercimekleri ekleyelim.
  3. Baharatları ekleyelim. Tamamen yağ olana kadar beş dakika kaynamaya bırakın.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Daha sonra bulguru sıcak su ile ıslatalım.
  6. En üste ekleyin, ağzını kapatın, 5 dakika bekletin, yeteri kadar tuz ekleyin.
  7. Dinlendikten sonra salçaya yumurta, un, baharatları ekleyip yoğuralım.
  8. Bir bardak su ile suyunu çektikçe tekrar ekleyin ben 3 bardak su kullandım yumuşak bir kıvam alana kadar 7-8 dakika yoğurun.
  9. Cevizden biraz daha büyük yuvarlayın.
  10. Elinizi hafifçe ıslatın ve işaret parmağınızla çevirerek açın.
  11. Bir çay kaşığı harç ekleyin ve kapatın.
  12. Limon şekli verin, açamıyorsanız avucunuzun içinde ortasından daire şeklinde açın.
  13. Ortasına harcı ekleyip birleştirin, ben çok yaptım buzluğa atın, dilerseniz malzemeyi azaltabilirsiniz.
  14. Yaptığım köfteyi kaşık yardımıyla çevirelim çatala değdirmeden kızartalım ki çatlamasın.
  15. Veya kaynatalım, birkaç parça et üzerine tereyağı ve toz biber ekleyip servis edelim. Afiyet olsun. Görsele bakmak isterseniz patatesi dondurucuda saklamanın bir yolu var.

Mercimek Etli Köfte ve İrmiksiz İçli Köfte Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir