Mercimek Köfte

Mercimek Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı mercimek
  • Köftelik bulgur 1 parmaktan az su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • yarım limon
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1-2 diş taze soğan (ben kullanmadım)
  • Tuz
  • karabiber, kimyon
  • sıvı yağ

Mercimek Köftesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Mercimek 3 çay bardağı su ve tuz ile kısık ateşte haşlanır.
  2. Suyunu çekmeye başlayınca bulgur ilave edilir. Karıştırılır ve kapatılır.
  3. Kapağı kapalı olarak demlenir.
  4. Bir tavada yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağ ile kavrulur.
  5. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurun.
  6. Altı kapatılınca karabiber ve kimyon eklenir karıştırılır.
  7. Uygun bir fincan demlenmiş harç alınır.
  8. Üzerine soğanlı karışım dökülür. Yarım limonun suyunu ekleyin ve iyice yoğurun.
  9. Son olarak ince kıyılmış dereotunu, maydanozu ve dilerseniz taze soğanı ekleyip biraz daha yoğurun.
  10. Elle şekillendirilip marul ve limonla servis edilir. Afiyet olsun 💜

Instagram: @recipes_ve_sunumlar.

Fotoğraflı Mercimek Köfte Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir