Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır? için malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet taze yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 bardak su
  • yeterince tuz
  • Kimyon
  • acı biber
  • Karabiber

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Mercimek çiğ köftesini hazırlamak için mercimekleri güzelce yıkayıp uygun bir tencereye alıp 3 su bardağı kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar iyice haşlayalım.
  2. Suyunu çekince içine bulguru ilave edelim ve tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık yarım saat kadar bekletelim.
  3. Ayrı bir tavada ince ince doğranmış soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuralım ve kavrulduktan sonra ocaktan alalım.
  4. Yarım saat dinlendirilen mercimeklerimizi, el yakmayacak bir sıcaklığa gelince güzelce kavurup yoğurduğumuz salçalı soğanı ekleyelim.
  5. İyice karıştırdıktan sonra köfte harcına biraz tuz ve baharatları ekleyip tekrar yoğuralım.
  6. Son aşama olarak ince kıyılmış maydanozumuzu ve ince kıyılmış yeşil soğanımızı ilave edip malzemeleri güzelce karıştıralım.
  7. Köfte harcı biraz soğuduktan sonra tüm kapları elimizle güzelce yoğuralım ve çiğ köfteleri güzelce kızartalım ve servis tabağına alalım.
  8. Çiğ köfte yemek için marul ve limon en keyifli ve en değerli ürünlerdir ve bunları bir arada sunabilirsiniz.

Fotoğraflı Mercimek Köfte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir