Mersin Kısırı

Myrtle Roast Tanımı için Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı nar ekşisi
  • 3 domates
  • 2 salatalık
  • 3-4 dal nane
  • 3.4 dal maydanoz
  • 3-4 kol aysbrk marul yaprağı
  • 2 su bardağı sıcak su (bulgurları ıslatmak için)
  • 1 çay kaşığı kimyon

seninle yemek yemek için;

  • Marul turşu salatalık domates (mevsiminde)

Mersin Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yeşillikleri güzelce yıkayıp doğruyoruz. Daha sonra suyu kaynatıp bulguru derin bir tepsi veya kasede kaynar su ile ıslatıp 5 dakika kadar şişmesini bekliyoruz.
  2. Daha sonra nar ekşisi ve salça ile yoğuruyoruz bulgur özleşince yeşillikleri ekleyip yağı ekleyip güzelce karıştırıp tuzunu ve ekşiliğini ayarlayıp servis ediyoruz.

Mersin Kısırı Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir