Meşhur Baş ve Ayak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kuzu başı
- 500 gr domuz yağı
- 500 gr kıyma
- Kuzu göbeği (paça)
- Tuz
Meşhur Baş ve Paça Çorbası ️ Tarifi Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Soyulmuş kuzu başını kaynayan suya batırıp çıkartıyoruz, dilini ve iç yanaklarını güzelce temizledikten sonra büyük bir düdüklü tencereye alıp kuyruk yağını ve kemiksiz kuşbaşı etini üzerine bırakıp tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Yaklaşık bir buçuk saat pişiriyoruz. Pişen başların etlerini temizleyip başka bir tencereye alıyoruz.
- Düdüklü tenceredeki suyu süzerek etleri koyduğumuz tencereye ekliyoruz ve servise hazır, afiyet olsun 🥰.
Meşhur Baş ve Paça Çorbası ️ Fotoğraflı Açıklama