meyve soslu kek

Meyve Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 bardak su Süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı yarım margarin
  • yarım yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao

sosu için

  • 300 gr dondurulmuş meyve
  • 1 bardak su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • yarım bardak su

binmek

  • lotus kremi

dekore etmek

  • Çikolatayı rendeleyip süslüyoruz

Meyve Soslu Kek Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Malzemelerimizi karıştırıyoruz.
  2. Dikdörtgen kalıbımızı yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz.
  3. Alt ve üst katlarda fırını 180 derecede çalıştırıyoruz.
  4. Sosta 1 su bardağı su ve 300 gr donmuş meyveyi ocaktaki tencereye ekliyoruz.
  5. 5 yemek kaşığı şeker ekleyin.
  6. Ayrı bir kapta yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişastayı suda eritin.
  7. Ardından tencereye ekleyin.
  8. 15 dakikada katılaşınca fırından çıktıktan sonra soğumaya bıraktığımız kekin üzerine sürüyoruz.
  9. Soğuduktan sonra nilüfer kremasını benmari usulü eritip keke ekleyin.
  10. 1 gece buzdolabına kaldırdık. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Meyve Soslu Kek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir