meyveli kek

Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

kek için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 2,5 çay kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

muhallebi için

  • 2 bardak süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

dekorasyon için

  • Dr. oetker orman meyve jeli
  • Muz ve Çilek

Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu ekleyerek kekimizi çırpıyoruz.
  4. Önceden yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirin.
  6. Kekimiz pişerken tereyağ ve vanilya hariç muhallebi malzemelerinizi tencereye alıp kıvam alana kadar karıştıralım.
  7. Kıvama gelince tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  8. Ayrı bir tencerede Dr. Oetker jelimizi tanımına göre yapalım ve soğumaya bırakalım.
  9. Kekimiz pişince soğumaya bırakın ve soğuyan keki ters çevirin.
  10. Soğuyan muhallebiyi önce dökelim sonra jelimizi ekleyelim.
  11. En son meyvelerle süsleyelim buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edelim.

Fotoğraflı Meyveli Kek Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir