Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
kek için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- 1,5 çay kaşığı toz şeker
- 2,5 çay kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
muhallebi için
- 2 bardak süt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
dekorasyon için
- Dr. oetker orman meyve jeli
- Muz ve Çilek
Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek kekimizi çırpıyoruz.
- Önceden yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirin.
- Kekimiz pişerken tereyağ ve vanilya hariç muhallebi malzemelerinizi tencereye alıp kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvama gelince tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir tencerede Dr. Oetker jelimizi tanımına göre yapalım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimiz pişince soğumaya bırakın ve soğuyan keki ters çevirin.
- Soğuyan muhallebiyi önce dökelim sonra jelimizi ekleyelim.
- En son meyvelerle süsleyelim buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edelim.
Fotoğraflı Meyveli Kek Tanımı