Mısır Unlu Kara Lahana Rulosu

Mısır Unlu Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet lahana
  • Yarım kilo mısır unu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Acı biber (damak zevkinize göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 büyük soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz

Sosu için:

  • 500 gr domates sosu (kendim yaptım)
  • acı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • bol sarımsak

Mısır Unlu Kara Lahana Dürümünün Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce lahanayı tuzlu suda haşlayın ve soğuk suda şoklayın.
  2. Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ ile kavurun.
  3. Sarımsağı ekleyip soteleyin.
  4. Üzerine 1,5 litre sıcak su ekleyin.
  5. Kaynattıktan sonra nane ve maydanozu damak zevkinize göre ekleyin, tereyağını, tuzu ekleyin ve ardından mısır ununu kaynayan suyun içine alın ve unu yavaş ve hızlı bir şekilde suya karıştırın.
  6. Muhallebi kıvamına gelince un kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Sonra sarın.
  8. Sosu pişirin ve dürümün üzerine dökün.
  9. Üzerini bir tabak ile kapatıp kaynayınca kısık ateşte pişirin.
  10. Yöresel lezzetimiz ister yoğurtlu ister sade sıcak servise hazır.

Mısır Unlu Siyah Lahana Sarma Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir