muhbire

Dizmana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 küçük çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kadar un

içi için;

  • Lor peyniri veya ekşi krema

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Yukarıdaki için;

  • çörek otu

Dizmana Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamuru için tüm malzemeleri koyup güzelce yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  2. Tepsiyi veya borcamı yağlayalım.
  3. Mayalanan hamurdan küçük toplar yapıp içine lor peyniri koyup kapatalım.
  4. Tepsiye dizip üzerini kapatalım ve 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Son olarak sosu hazırlayıp karıştıralım ve hamurun üzerine dökelim.
  6. 175 derecelik fırında 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra üzerini kapatmayın, üzerini örterseniz hamur olur, soğumaya bırakın.
  8. Soğuyunca kapatıp biraz dinlendirip sıcak sıcak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun😊.

Fotoğraflı Dizmana Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir