Mum Yüzüğü

Kandil Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı (akını sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerinde

  • Yumurta akı
  • Yarım su bardağı susam

Yağ Lambası Ampulü Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle 125 gram tereyağı, sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, yumurta sarısı, sirke, şeker ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  3. Daha sonra şekil verip önce yumurta beyazına sonra susama batırıp yağlı kağıt seriyoruz.
  4. Ayrıca dilerseniz susamı kavurmadan da kullanabilirsiniz sararsın diye ben daha önce kızarttım.
  5. Daha sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.
  6. 30 dakika 30 dakika diyorum çünkü benim fırınım 30 dakikada pişiyor ama siz kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz biz pişirip çıkarıyoruz afiyet olsun.

Fotoğraflı Kandil Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir