Mum Yüzüğü

Kandil Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (akını sıyırmak için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Yukarıdaki için;

  • Çörek Otu veya Susam

Yağ Lambası Ampulü Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, yumurta ve sirkeyi bir kapta karıştırdıktan sonra mahlebi kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurun.
  2. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve uzun şeritler haline getirin.
  3. Uçlarda gerçek bir kıvırma yapın ve yuvarlak hale getirin. (Ben de iki şeridi uçlarından birleştirerek yaptım).
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta beyazı sürüp çörek otu veya susam serpin. (Ben sade ve çörek otu ile yaptım).
  5. 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Her fırın farklı olacağından aslında pişirme süresini üzeri kızarana kadar kontrollü olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Kandil Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir