Mum Yüzüğü

Kandil Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (yarım paket)
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı (akı hariç)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Yağ Lambası Ampulü Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle tereyağı, sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı şeker, 1 paket kabartma tozu, ben oda sıcaklığındaki mahlebi karıştırma kabına koymadım isterseniz , mahlep koyabilirsiniz daha güzel olur aktarlardan alabilirsiniz.
  2. 1 yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı mahlep beyazını üzerine batırıp susam olursa una batıralım sonra 3 su bardağı un koyuyorum ama katı olmayacak ama üzeri daha yumuşak olacak kulak ve göğüs, böylece düzgün yoğrulur, böylece daha çabuk olur.
  3. Daha sonra halka formlardaki hamurları önce yumurta akına batırıp ardından susamlara bu şekilde devam ederek 180 derecelik fırında susamlar kızarana kadar pişireceğiz.

Afiyet olsun

Fotoğraflı Kandil Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir