mumlu simit

Kandil Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı (akının üstüne)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un (3 yada 3.5 e yakın ama dikkatli ekleyin her un farklıdır)

Yukarıdaki için

  • Yumurta akı ve susam (Ben daha önce susam kavurdum)

Kandil Simitinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Un hariç diğer malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
  2. Daha sonra kontrollü bir şekilde un eklenir ve yoğurulur.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve simit önce yumurta beyazına sonra susama batırılarak tepsiye dizilir.
  4. Hamur bitene kadar aynı işlem yapılır.
  5. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecede 15-20 dakika gözetim altında pişirilir.

Fotoğraflı Kandil Simidi Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir