naneli börek

Naneli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı margarin, yumuşatılmış veya eritilmiş ve soğutulmuş
  • 2 yumurta (biri sarısına)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çeyrek paket yaş maya
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 su bardağı un

Nane Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabımıza peynir ve un dışındaki diğer malzemeleri alıp karıştırıyoruz.
  2. Üzerine peyniri ekleyip kaşıkla karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurumuzu 15 dakika dinlendiriyoruz.
  5. Dinlenen hamuru 16 eşit parçaya bölüp bezeler elde ediyoruz.
  6. Tepsimize dizip üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
  7. Üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  8. Dinlenmiş böreklerimizi 150 derecedeki fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Soğuyunca servis ediyoruz.

Keyfini çıkarın 💐.

Fotoğraflı Nane Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir